Nieuws

Imkervereniging Zaanstreek is op zoek naar nieuwe leden

De Imkervereniging Zaanstreek is op zoek naar aanwas. Van bijenhouders die dicht bij de natuur staan, zich verwonderen over de mysteries van bijenvolken en trots zijn op een potje honing.

De vereniging geeft leden de kans om ervaringen uit te wisselen en biedt desgevraagd ook ondersteuning. Ze is aangesloten bij de landelijke Nederlandse Bijenhouders Vereniging (NBV) en heeft een clubgebouw in het midden van de Heemtuin in Zaandam.

In die tuin in het Burgemeester in ’t Veldpark staat ook de verenigingsstal Jaap Fontijn. De vroegere voorzitter met deze naam maakte zich sterk voor het realiseren daarvan. Aspirant-imkers kunnen daar hun hobby starten. Er is plaats voor tien kasten.

Educatie

Binnen de vereniging is ook een educatief medewerker actief die jaarlijks demonstraties honingslingeren verzorgt voor kinderen. Daarnaast leent hij educatieve pakketten uit voor spreekbeurten en dergelijke. Eén lid fungeert als mentor voor de starters; twee leden werken met top hive kasten. Eén lid heeft meer dan 50 kasten.

Inloopochtenden

Iedere eerste zaterdag van de maand is er tussen 9:30 en 11:00 uur gelegenheid om kennis te maken met de Imkervereniging Zaanstreek in de Heemtuin. Iedereen is dan welkom voor een vrijblijvende kennismaking. Neem dan de dienstingang aan de achterkant van de tuin, want op zaterdag is het grote hek aan de parkzijde afgesloten.